.

De meest duurzame (en lekkere) chocola: Chocolate Makers

Duurzame chocolade van de chocolate makers Amsterdam

Waarom iedereen deze chocolade zou moeten kopen

De mannen van de Chocolate makers hebben het helemaal begrepen! Het volledige proces van cacaoboon tot chocoladereep wordt op de meest duurzame manier aangepakt. Naast dat dit voor jou de beste chocolade met een eigen karakter oplevert, spaart het onze planeet en geeft het de cacaoboeren een eerlijk loon. Bij elke stap gaan de Chocolate makers net dat beetje verder: wist je bijvoorbeeld dat de bonen uit de Dominicaanse Republiek elk jaar in een zeilschip naar Amsterdam toe komen? Het zeilschip Tres Hombres zeilt volledig op eigen windkracht naar Amsterdam om de cacaobonen af te leveren.

Duurzame chocolade van de chocolate makers Amsterdam

Alle bonen worden rechtstreeks en lokaal bij de boerencoöperaties ingekocht, en dus niet op de wereldmarkt. De winsten verdwijnen daarmee niet bij de tussenhandel, maar gaan direct naar de boeren. Alleen de beste bonen komen door de strenge keuring heen. Daarbij wordt elk type chocoladereep van een unieke single origin boon gemaakt: de bonen worden niet gemengd, maar behouden juist hun eigen, lokale karakter en smaak. Hiermee wordt dus de single malt onder de chocolade gecreëerd!

Cacaoboeren-chocolate-makers-amsterdam-eerlijke-chocolade.

Het transport van de biologische bonen gebeurt klimaatneutraal, en de fabriek van de Chococate makers draait volledig op zonne-energie. De repen worden verpakt in een composteerbare wikkel. Duurzamer kan het niet!

Fabriek chocolate makers. Duurzaam en eerlijke chocolade.

Zelfs ná productie worden alle orders in de directe omgeving per bakfiets rondgebracht. Dit alles komt tweemaal per jaar samen tot een absoluut hoogtepunt: de Schokofahrt, waarbij tientallen mensen met de fiets honderden kilo’s chocolade van de Chocolate makers vanuit Amsterdam verspreiden over heel Duitsland. Hoe geweldig is dat?

Schokofahrt Chocolate Makers Amsterdam naar Duitsland. Duurzame chocoladetransport.

Alle smaakvarianten zijn uniek. De cacaoregio’s zijn duidelijk herkenbaar aan de buitenzijde van de wikkel: de gorilla komt uit Congo, de Awajún indiaan uit Peru en de het zeilschip Tres Hombres vanuit de Dominicaanse Republiek. Verwacht bij alle repen een sterkere chocoladesmaak dan je gewend bent vanuit de supermarkt. Zo is de melkchocolade van de Tres Hombres met zeezout al heerlijk vol van smaak, en kan de Awajún donkere melk bijna doorgaan voor pure chocolade. De Tres Hombres 75% mét cacaonibs is dan ook helemaal voor de echte pure chocoladeliefhebbers.

Duurzame chocolade van de chocolate makers Amsterdam

Onze dank is groot aan de Chocolate makers die met hun idealen “goed inkomen voor de cacaoboeren, geen impact op het klimaat, de bescherming van biodiversiteit en zero waste te werk gaan” een heerlijke reeks repen voor ons hebben gemaakt!

Probeer nu:

Chocola melk zeezout van de Chocolate Makers. Duurzame chocola waarvan de cacaobonen worden gehaald met het zeilschip Tres Hombres.