.

Waarom zijn sommige producten op Bol.com zo veel duurder?

Waarom zijn sommige producten op Bol.com zo veel duurder?


Waarom zijn sommige producten op Bol.com zo veel duurder?

Bol.com staat vol met talloze producten. Waarom zijn vooral de goedkopere producten zo vaak duurder dan producten op andere website?

Waarom zijn deze grote prijsverschillen er?

Bol.com is een deelplatform

Bol.com is de winkel van ons allemaal. Daarmee bedoelen ze dat niet allen Bol zelf hier verkoopt, maar elke ondernemer in Nederland en België zijn of haar aanbod kan aanbieden op deze webshop.

Ondernemers vragen vaak veel hogere prijzen op Bol.com dan op hun eigen website voor hetzelfde product. Ik leg je hier uit waarom dat is.

Hoge kosten voor de verkoper

Verzendkosten bij de prijs in

Als een ondernemer een producten aanbiedt in de webshop, moeten de verzendkosten al in de verkoopprijs zitten. Dit omdat Bol.com gratis verzending aanbiedt, maar wij nog steeds verzendkosten moeten betalen om het pakket te verzenden. De meeste ondernemers bieden in hun eigen webshop geen gratis verzending op producten van een paar euro. Simpelweg omdat we dan verlies draaien.

Commissie voor Bol.com

Omdat Bol.com hun website aanbiedt aan andere ondernemers, vragen ze een commissie over elk verkocht product. Ook dit bedrag moeten de ondernemers in hun verkoopprijs opnamen om überhaupt winst te kunnen maken.

Als de ondernemers op Bol.com bij bedragen van bijvoorbeeld €10 hetzelfde zullen vragen als op hun eigen webshop, dan maken ze in vrijwel de meeste gevallen (een groot) verlies. Dan moeten ze voor elk verkocht product geld toeleggen.

Waarom wij ook producten op Bol.com aanbieden?

Het is een extra kans om zichtbaar te worden tussen alle concurrentie op het web. Als iemand een aankoop doet via Bol.com kunnen wij deze persoon laten beleven hoe wij onze cadeaus verzenden. Met natuurlijk de hoop dat ze de volgende keer naar HeyHej.nl gaan om een cadeautje uit te zoeken.

Tip

Zie je iets kleins op Bol.com, dan kan het nooit kwaad om even op google te en te kijken wat de kosten ergens anders zijn. Bedenk wel, als je dit product ergens anders veel goedkoper ziet, dat daar de verzendkosten meestal nog niet bij zitten en bij Bol.com wel.